A METRO4 Bocskai úti (és még több másik) megállójának belsőépítészeti tervei 2005-ben rajzolódtak ki. Az állomás sajátos belső terét a tört vonalú födém és a kitámasztó gerendák látszóbeton felülete mellett egyedi kialakítású üvegfelületek gazdagítják. (forrás: Palatium Stúdió )

Az alkalmazott anyagvilág minden felületnek aprólékos részletgazdagságot ad. A végfalon a rogyasztott üveg, a kötényfalon a tört biztonsági üveg, az álmennyezeten a gyűrt, fényes fémlemez hoz létre természetes hatású, emberléptékű mintázatot. Ezek a struktúrák bontják fel, szórják szét a felületekre eső fényt. A végfal rogyasztott üveg rétegébe kemény, síkokkal metszett vonalak mélyednek. Ezek a tengelyek futnak tovább az álmennyezet megmozgatott acéllemezének törésvonalaiban, és a kötényfalra vetülő fény geometrikus mintázatában.( forrás: Little Plus Studio )

Az álmennyezet rombusz szemű, alumínium 6x3x0,8×0,5 mm típusú expandált lemez alapanyagból készült, melyet a Metmark Kft. szállított. A lemezek megmunkálása a tervezésben is részt vevő fiatal szobrász Bojti Márton munkáját dicséri. A különleges eljárással tovább feldolgozott expandált lemezből egyedi, gyűrt felületű álmennyezet kazetták készültek. Minden egyes elem mintázata különböző. Nincs egyetlen egyforma sem közöttük. Az expandált lemez felület alatt hangszigetelő réteg lapul, hogy csökkentse a megálló hangterhelését.