Az utóbbi időszakban megnőtt a kéményseprő járda termékünk iránti kereslet és az idei évben komoly mennyiségeket értékesítettünk belőle. Ez egy 2010. december 1-én hatályba lépett új magyar kéményszabvány hatásának köszönhető, mely jelentős szigorításokat tartalmaz az előző szabványokhoz képest. ( MSZ 845:2010)

A szabvány miatti szigorítások következménye, hogy Budapesten rengeteg bérháznál szükséges a meglevő kémények karbantartása. A szabvány előírja azt is, hogy a kémények megközelítéséről gondoskodni kell. A tapasztalat azt mutatja, hogy a régi kémények mellett a kéményjárdák deszka pallói már elrohadtak, vagy nincsenek is a helyükön, vagy életveszélyesek. A kéményseprő ilyen esetben nem tud ellenőrizni és ez súlyos büntetéseket vonhat maga után.

A megoldás a Metmark Kft. által forgalmazott Kéményseprő Járda Rendszer, mely magában foglalja a tartó szerkezetektől a járdán keresztül a korlátokat is. Hamarosan a rendszerrel kapcsolatos információk a www.jaroracs.hu oldalunkon elérhetők lesznek. Addig is kérdéseiddel fordulj szekszárdi kollegáinkhoz.

A galambriasztó rendszereket telepítő alpinista kollegáink többéves tapasztalattal rendelkeznek tetőjárdák, kéményseprő járdák bontásában és azok új rendszer szerinti szerelésében. Így igény esetén nem csak a kéményjárda terméket lehet megvásárolni a raktárunkban, hanem annak felszerelését is vállaljuk. Hamarosan a hírekben telepítés képeket is közlünk.