Évek óta egyre nagyobb probléma Szekszárd főterén is a galamb. A Garay tér egyik épülete különösen érintett volt eddig, mert a galambok nagy számban települtek a kicsit romosodó vakolatú ház homlokzatára. A fák is megvédték őket, illetve az emeleten sem zavarták őket a lakók. Viszonylag nagy nyugalomban élték napjaikat a párkányokon az épület alsó szintjén üzemelő két üzlet legnagyobb problémáját okozva.

Az üzletek személyzete évek óta minden reggel a bejáratok galambürülék mentesítésével kezdte a napot. És ezt napközben is többször el kellett végezni. Szerencsére akadt megoldás az épület galambmentesítésének finanszírozására. Mivel a Metmark Kft. már a városban több ingatlanon is bizonyította szakértelmét, itt is mi végezhettük el ezt a munkát.

Sajnos az épület homlokzatának teljes felújítására nem állt rendelkezésre a forrás, így “csak” a galambmentesítési munkák történtek meg: mechanikus tüskés, hálós és elektromos galambriasztó rendszerek kombinációjával értük el a megfelelő hatást, vigyázva arra, hogy a legkevésbé láthatóak legyenek a felszerelt galambriasztó eszközök.