2014. május elsején került átadásra az új debreceni Nagyerdei Stadion, mely az elmúlt időszak egyik legnagyobb sportlétesítményi beruházása volt az országnak. A 20 000 férőhelyes létesítmény külső homlokzatán mintegy 1000 m2 felületen felfedezhetőek az általunk szállított MARIANItech Design alumínium expandált lemezek.

A Metmark Kft. már az előkészítési munkákból is kivette a részét, hiszen cégünk alapvető filozófiája, hogy a személyes kapcsolattartás, valamint műszaki segítségnyújtás a hosszú távú együttműködés záloga. Az építészek igényeit szem előtt tartva sikerült egy olyan szemtípusú expandált lemezt kifejleszteni a gyártóval közösen, mely típus összhangban volt a megrendelő elképzeléseivel, valamint tökéletesen beleillik az általunk kínált MARIANItech brand kínálatába.

A rombusz mintázatú szemek 85 x 31 mm-es átlókkal rendelkeznek. A könnyed, légies esztétikai élményt pedig a 9 mm-es stég biztosítja, mely a szemek közötti távolságra vonatkozik. A különböző, egyedi méretű panelek néhol az 5m hosszúságot is elérik. A táblák merevségét/tartását a 2mm kiinduló lemezvastagság biztosítja. A szerelést könnyítette, hogy a lemezek Al 99,5% alumíniumból készültek, így a súlyterhelés jelentősen kisebb mértékű volt, mint egy acél lemez esetében. Az alapanyag tulajdonságaiból kiindulva a korrózió sem jelent veszélyt, hiszen köztudott, hogy az alumínium esetében a korrózió nem lép fel. A hosszú távú felületvédelmet és az esztétikai élményt a megadott RAL színre történő porszórás garantálja.

Megtiszteltetés volt számunkra, hogy a projektre elsőként szállított expandált lemez szemtípusnak mi adhatunk fantázianevet. Szerettünk volna egy olyan nevet kitalálni, mely szorosan köthető Debrecenhez, a sporthoz, vagy a focihoz. Közös, egybehangzó vélemény alapján a fenti típusú expandált lemezt „LOKI”-nak kereszteltük el.
Bízunk benne, hogy sok rangos sportesemény kerül majd megrendezésre eme pompás új létesítményben, melynek egy „aprócska” 1000 m2-nyi része a Metmark Kft.-hez köthető.