2013 november közepén átadták a Magyar Cukor Zrt. kaposvári cukorgyárának új cukorsilóját. A hatvanezer tonna cukor tárolására alkalmas hipermodern létesítmény hárommilliárd forintos beruházással készült. A kaposvári cukorgyár az ország egyetlen működő cukorgyára, amely évi 105 ezer tonna cukrot gyárt.
 A gyárban az elmúlt évtized során folyamatosan növelték a feldolgozási és raktározási kapacitást. Ennek legújabb állomásaként készült el a hatvanezer tonnás, félgömb alakú cukorsiló, amelyet Magyarországon eddig teljesen ismeretlen, új technológiával építettek. (forrás: trademagazin.hu)
A Metmark Kft. elnyerte a cukorsiló szellőző csatornáinak fedésére szolgáló egyedi rozsdamentes perforált lemezek szállítását. A 2 mm vastag rozsdamentes lemezek egyedi méretűek és nagyon szűk tűrésekkel készültek. Sok technikai paraméternek kellett megfelelni a gyártás folyamán, de az osztrák megrendelő legnagyobb megelégedésére kiváló minőségben, rekord rövid határidő alatt szállítottuk le a zsírtalanított perforált lemezeket, hozzájárulva ezzel a projekt sikerességéhez.
A rozsdamentes perforált lemezek a padozatba süllyesztett szellőző csatornákat fedik. Két lemez között szigetelőanyag kerül beépítésre és alulról ezeken keresztül szellőztetik a teljes mennyiségű cukorsilóban tárolt cukrot.