Budapesten a Garam utcában gondot jelentett, hogy  a galambok a kéményjárdán ültek és végezték a dolgukat. A környező gépészeti elemekre, korlátra, gázkéményre, világítóudvarba is odatelepedtek, nem kis károkat és kellemetlenséget okozva.

A világítóudvart hálóval zártuk le, a kéményre pedig polikarbonát talpú tüskéket ragasztottunk. A galambriasztó tüskék felerősítésének alaptétele a megfelelő ragasztó használata. Cégünk nem használ különböző olcsó sziloplaszt anyagokat, mert ezeket nem erre tervezték és igen rövid időn belül gyakorlatilag kirohadnak a tüske alól. Csak a prémium kategóriás, erre fejlesztett ragasztókat használjuk, ezért tudunk hosszabb távra garanciát is vállalni a felszerelésre.

A fapallós kéményjárda védelmére a kollegáink egy trükkös módszert találtak ki. A fapalló duplán fekszik a kéményjárda felületként. A felső pallóra rögzítettük a tüskéket. Ha a kéményseprő át akar haladni a pallókon, akkor a felső pallósort a tüskékkel együtt egyszerűen felhajtja, rögzíti, majd ha végzett, akkor visszahajtja.