Project Description

Sportpálya körüli árnyékoló folyosó

2015-ben egy izgalmas építészeti felkérésre mondott igent a Metmark Kft.

Újonnan létesülő sportpálya mellé egy közlekedő folyosót képzelt el a tervező, mely folyosó acél szerkezeti vázra telepített áttört lemezekből készült.

A hagyományos formáktól eltérve, egyedi – háromszög alakú – expandált lemezeket tervezett be az építész csapat, mely lemezek több funkciót töltenek be. A megfelelő típus kiválasztásához, illetve a termék sajátosságainak megismeréséhez a Metmark Kft. kollégái nyújtottak segítséget.

A végső döntés meghozatala előtt olyan szempontokat kellett figyelembe venni, mint:

– megfelelő transzparencia,

– kellő merevség,

– időjárás állóság,

– esztétikum.

A megfelelő átláthatósághoz egy 70%-os szabad áteresztő képességű, 62×20 szemméretű lemezt javasoltunk. Ez a típus 2mm vastag acélból kellő merevséget biztosított a táblának, illetve megfelelő védelmet nyújt az esetlegesen becsapódó labdák ellen. Az időjárás viszontagságai ellen az utólagos tüzihorganyzott felület nyújt garanciát. Az egyik legfontosabb szempontnak az esztétikát tartottuk. Nagyméretű háromszög panelek váltakozó elhelyezése tette izgalmassá az összképet. Az expandált lemezek 3D-s kialakításának, valamint az imént említett váltakozó elhelyezésnek köszönhetően egy cseppet sem hétköznapi látvánnyal találjuk szemben magunkat.

A panelek tövébe beültetett futó növények a későbbiekben a rácson végigfuttatva egy árnyékos folyosó képét fogják visszaadni, ahol jól esik megpihenni egy-egy fárasztó labdajátszma után.

Projekt adatok

Dátum

2015

Felhasznált anyagok

felhasznált típus:  70%-os szabad áteresztő képességű, 62×20 szemméretű ipari expandált lemez
anyag:  2 mm vastag tüzihorganyzott acél

Projekt galéria