Project Description

Bosch parkolóház homlokzat

Aki mostanában a budapesti Gyömrői úton jár, láthatja, hogy a világhírű BOSCH cégcsoport új központi épülete és annak kiszolgáló létesítményei már elkészültek, vagy rövid időn belül átadásra kerülnek. Az utóbbi kategóriába tartozik a 4 szintes parkolóház is, melynek lépcsőházi homlokzatát egyedileg gyártott, tálcásított perforált lemezek alkotják, melyet a Metmark Kft. szállított.

A projekt előkészületei már 2012-ben kezdődtek, hiszen – mint oly sokszor – ebben az esetben is az építészekkel kezdtük el a közös munkát. Fontos szempont volt a nagy áteresztő képesség(50% fölötti), illetve az időtállóság.

A gyártástechnológiát, valamint a megrendelői igényeket szem előtt tartva született meg a végső döntés, mely szerint egy RV 49,6-62 lyukasztású lemezből hajtott, 2mm vastag AlMg3 anyagminőségű termék került fel a homlokzatra. A kültéri időjárási viszontagságok ellen az AlMg3 (alu-magnézium) ötvözet egy tökéletes választás volt. A gyártás során keletkező karcolások elkerülése végett egy oldalt védőfóliázott lemezt használtunk. A tálcák pontos, egymáshoz való illeszkedését az egyedi visszahajtások segítették.

Ezzel a projekttel egy újabb világmárka került fel a Metmark Kft. referencia listájára, mely büszkeséggel tölt el minden kollégát.

Project details

Year

2012

Felhasznált anyagok

lyukasztás: RV 49,6-62 lyukasztású lemez

lemezvastagság: 2 mm

anyagminőség: AlMg3 (alu-magnézium) ötvözet

Project gallery